Slide toggle

Welcome to Zass

Zass is a powerfull WordPress / Woocommerce theme with a modern, pixel perfect design suitable for handmade artisans, craft businesses and portfolio websites.

This is a custom, collapsible widget area. Use it like any other sidebar and easily place any number of widgets here.

Have a Question?

Monday - Friday: 09:00 - 18:30 409 Mladost District, Sofia Bulgaria +359 2 123 456 +359 2 654 321 shop@zass.con

Aquarel

Aquarel is een snel medium. Het schilderen moet vlot en spontaan gebeuren. Het is een spel tussen water, pigment en papier en is niet altijd voorspelbaar. Daardoor moet alles goed worden overdacht en voorbereid. Er komen altijd weer verrassingen tijdens het droogproces, wat het ook weer heel spannend maakt. Soms moet je ingrijpen, timing is erg belangrijk. Deze techniek vergt daarom veel ervaring en zelfvertrouwen. Door de transparantie is alles onherroepelijk, je het kan het niet even over schilderen zoals bij olieverf of acryl.

“Foutjes” kun je niet verdoezelen, het is alles of niets ! Daarom is dit medium ook zo moeilijk. Maar het is tevens ook de meest subtiele en poetische techniek. Corine laat het zuiver illustratieve wat los door sterk te vereenvoudigen. Hoe minder, hoe meer ! Ze speelt vaak in op de toevalligheden die tijdens het schilderen ontstaan. Haar stijl wordt steeds losser. Sfeer en licht zijn belangrijk in haar werk.

Ook werkt ze vaak met flink contrast in toon en kleur. Ze wil af van het idee dat aquarellen plaatjes zijn in lichte pasteltinten maar laat zien dat ze ook pittig en contrastrijk kunnen zijn, met donkere kleuren, al blijft het werk altijd transparant ! Het zijn ook geen ingekleurde tekeningen maar werken waarin de kleur en het water zijn vrije loopt heeft, heel vloeiend met harde en zachte lijnen.